»

26 March 2016

Beza Orang Korea Dengan Malaysia

Bezanya bukan setakat bentuk mata, warna kulit, fesyen rambut dan bahasa. 

Banyak beza orang Korea dengan orang Malaysia. Salah satunya tentang sikap.

Ini sikap orang Korea:


Ini pula sikap orang Malaysia dalam situasi yang sama:


Tapi bukan semua orang Malaysia macam tu. Bukan semua orang Malaysia yang akan sambar semua rezeki di depan mata tanpa selidik halal haramnya. Ramai yang seperti orang Korea masih ada maruah, ada harga diri

Bangsa maju ialah bangsa yang ada harga diri dan maruah.

23 comments:

  1. ada yang jatuh di jalan orang melayu tak berebut nak ambil.... ba alif ba ya...

    bukan sebab perbuatan mengambil barang orang tanpa izin itu haram tetapi sebab binatang itu haram di makan.

    ReplyDelete
  2. tak dapat dibayangkan kalau wang tu ditabur di tempat kita...lagi kan duit syiling pun berebut mengambilnya..

    ReplyDelete
  3. Tapi org korea kasar..mcn org kita

    ReplyDelete
  4. Saya rasa sebab ekonomi kat korea juga kot, selain akhlak yg dah diajar sejak kecik. Rakyat Malaysia ramai yg jadi tak cukup dan selalu je nak buat benda2 mcm berebut barang yg tumpah di jalan selepas accident, atau suka tapau makanan kat kenduri walaupun kendurii belum habis itu sebab sentiasa rasa tak cukup dan rasa tamak. Agaknya la.

    ReplyDelete
  5. Yer tak semua rakyat Malaysia macam tu...masih ada yang baik hati macam orang Korea..

    ReplyDelete
  6. Terbaik!

    Entri terbaru sstribe - http://sstribestore.com/penawarmujarabdengkur.html

    ReplyDelete
  7. keren mas buat infonya da semoga bermanfaat

    ReplyDelete
  8. bagus sob artikelnya dan menarik

    ReplyDelete
  9. terimakasih sob buat infonya dan salam sukses

    ReplyDelete
  10. mantap bos artikelnya dan sangat menarik

    ReplyDelete
  11. Mau mendapatkan pelayanan yang baik dan ramah???

    Modal Kecil bisa mendapatkan hasil yg luar biasa...

    ReplyDelete
  12. Menarik sekali, perlu saya coba ini..
    kebetulan lagi cara tentang hal ini.

    ReplyDelete
  13. ok mantap sob buat infonya dan salam kenal

    ReplyDelete
  14. keren mas buat infonya dan salam sukses selalu

    ReplyDelete
  15. bagus bos artikelnya dan menarik

    ReplyDelete
  16. makasih gan buat infonya dan semoga bermanfaat

    ReplyDelete
  17. Kabar Baik Untuk Para pencinta Game
    Karena di Bulan januari ini Sudah keluar Game RPG Online Terpopuler Se-Asia
    Penasarankan Game nya Seperti apa???
    Kalian bisa dilihat game nya dari link di bawah yaaa

    ReplyDelete
  18. sengangat terus ngeblognya mazz..

    ReplyDelete
  19. Kunjungi situs panduan CARA BERMAIN LIVE GAME IDN yang baik dan benar di situs ini,kalian akan mengetahui tata cara bermain yang dianjurkan agar meraih keuntungan yang banyak di live game IDN. kalian bisa melihat panduan cara bermain game
    - ROULETTE
    - 12D
    - 24D
    - 24Dspin
    - 3D Shio
    - 5D Ball
    - Baccarat
    - Billiards
    - Dice 6
    - Dragon Tiger
    - Fantan
    - Gong Ball
    - Head Tail
    - Monopoly
    - Race Ball
    - Sicbo[Dice]


    Semua bisa kalian pelajari di Cara Bermain Live Game IDN LIVE

    ReplyDelete

Tak kan baca ajer..? Komen la sikit....